روغن دانه سیاه

روغن دانه ی سیاه هزاران سال است که مصارف دارویی و غذایی و همچنین آرایشی دارد. امروزه بسیاری از افراد بر این باورند که بتوان از آن همانند آسپرین و ایبوپروفن در از بین بردن التهاب استفاده کنند. همچنین این روغن دارای موادی می باشد که می تواند از آسیب به سلول ها پیشگیری کند.

روغن دانه سیاه

روغن دانه ی سیاه
التهاب
روغن دانه ی سیاه هزاران سال است که مصارف دارویی و غذایی و همچنین آرایشی دارد. امروزه بسیاری از افراد بر این باورند که بتوان از آن همانند آسپرین و ایبوپروفن در از بین بردن التهاب استفاده کنند. همچنین این روغن دارای موادی می باشد که می تواند از آسیب به سلول ها پیشگیری کند.

آلرژی
در یک مطالعه، افرادی چند قطره از روغن دانه ی سیاه را برای درمان انواع آلرژی های ملایم و شدید که موجب ورم مخاط بینی می شود در بینی خود قرار دادند. بعد از 6 هفته 9 بیمار از 10 بیمار مورد آزمایش خارش چشم و گرفتگی بینی و عطسه و علائم دیگر را به میزان کمتری نشان دادند و یا به طور کامل بهبود یافتند. اما همچنان برای اثبات این ادعا تحقیقات بیشتری مورد نیاز است. 
در صورت تمایل به مصرف روغن دانه ی سیاه با پزشک خود مشورت کنید.
آکنه
این روغن برای درمان التهابات پوستی و راش ها و پسوریازیس مورد استفاده قرار گرفته است. مطالعات نشان می دهد که این روغن به خوبی بنزوئیک اسید برای از بین بردن آکنه مورد استفاده قرار گیرد.
سرطان
روغن دانه ی سیاه از دانه ی گل Nigella sativa بدست می آید. این گیاه به همراه تیموکینون ترکیبی تشکیل می دهد که ممکن است توان مبارزه با سرطان را داشته باشد. در مطالعاتی بر روی موش ها، این ترکیب سبب کوچک شدن تومور ها و کاهش سرعت رشد آن ها و همچنین حفاظت از بدن در برابر آسیب های اشعه مورد استفاده در درمان سرطان شد. اما به تحقیقات بیشتری نیاز داریم تا به این نتیجه برسیم که آیا این ترکیب می تواند به انسان کمک کند؟
آشپزخانه
دانه ی روغن سیاه دارای نام های دیگری مانند زیره سیاه و kalonji می باشد. می توان از دانه یا روغن این مواد مانند زیره و آویشن به عنوان ادویه در ترشی یا نان استفاده کرد.
آسم
در بیماری آسم مجاری تنفسی تنگ می شوند و تنفس را مشکل می کنند. یک مطالعه نشان داده است که روغن دانه ی سیاه می تواند به بهتر شدن علائم آسم کمک کند. محققان بر این باورند که روزی بتوانند از آن برای درمان آسم کمک بگیرند.
قلب
بسیاری از قسمت های مختلف جهان دانه ی N.sativa را به عنوان یک داروی سنتی برای درمان چاقی و دیابت و افزایش فشار خون مورد استفاده قرار می دهند. یک مطالعه نشان داده است که مکمل های ساخته شده از این دانه باعث کاهش کلسترول و چربی خون(تری گلیسرید) می شود. استفاده از پودر این مکمل( نه به صورت روغن) همراه با ورزش ایروبیک ممکن است کلسترول خوب  (HDL)بدن را افزایش دهد.
آرتریت روماتوئید
این بیماری خود ایمنی سبب التهاب مفاصل و از بین رفتن استخوان ها می شود. مطالعه ای نشان داده است که مصرف روزانه روغن دانه ی سیاه سبب کاهش التهاب و سفت شدگی مفاصل می شود. با تحقیقات بیشتر ممکن است بتوان از این روغن در درمان آرتریت روماتوئید استفاده کرد.
باروری در مردان
مطالعات نشان داده است که استفاده از روغن دانه ی سیاه سبب افزایش میزان اسپرم ها و حرکت آن ها برای رسیدن به تخمک در مردان و موش های نابارور می شود. آنتی اکسیدان موجود در این روغن موجب حفاظت از اسپرم ها در برابر آسیب می شود. اما آزمایش های بالینی بیشتری مورد نیاز است تا بتوان از آن در درمان ناباروری مردان اطمینان حاصل کرد.
روغن دانه ی سیاه در کجا موجود است؟ 
برای بسیاری از افراد روغن دانه ی سیاه مزه ی تلخی دارد به همین دلیل آن را با عسل یا شکر مخلوط می کنند. میتوان کپسول یا روغن آن را به صورت آنلاین یا از بازار غذایی تهیه کرد. همچنین از این روغن می توان در لوسیون ها و وسایل آرایشی و محصولات دیگر استفاده کرد.
عوارض جانبی
N.sativa یکی از رایج ترین گیاه های دارویی در جهان می باشد و عموما بی خطر است اما مقدار زیاد آن می تواند سبب آسیب های کبدی و کلیوی در موش ها شود. همچنین گاهی اوقات باعث آهسته کردن مدت زمان لخته شدن خون می شود و بنابراین خون رقیق‌تر و خون ریزی را طولانی تر خواهد شد.
میزان دوز
تاکنون میزان دوزی که هیچ گونه عوارضی در پی نداشته باشد مشخص نشده است اما به طور معمول افراد بین 200 تا 2000 میلی گرم در روز از آن استفاده می کنند.
 

علائم سرما خوردگی

ادامه مطلب